/banner-cuppingmassage.jpg Aalten

Cupping massage

Wat is het

Bij cupping massage wordt niet alleen met de handen gemasseerd, maar wordt ook gebruik gemaakt van siliconen of polyester cups. Deze cups worden vacuum gezogen op de huid, waardoor er een zeer diepe werking van deze massagevorm uit gaat. De doorbloeding van de huid wordt versterkt, wat zich vaak uit in het rood kleuren van de huid. Deze verkleuring verdwijnt binnen enkele uren na de behandeling. Wanneer de cup enkele minuten op een zelfde plek blijft staan, ontstaat de zogenaamde Cup Kiss, een ronde (paars)rode verkleuring die vanzelf weer verdwijnt, dit kan soms tot enkele dagen duren. De verkleuring ontstaat door stagnatie van doorbloeding en lymfe-afvoer in het gebied waar de cup is geplaatst. Nu wordt echter het zelf genezend vermogen van het lichaam in werking gesteld waardoor de oorzaak van de stagnatie wordt aangepakt. Hierdoor zullen aanwezige klachten verminderen of verdwijnen.

Deze cups worden vacuŁm gezogen op de huid, waardoor er een zeer diepe werking van deze massagevorm uit gaat

Wat doet het

Door de sterke stimulatie van de doorbloeding van de huid, wordt de afvoer van afvalstoffen in de huid en de spieren verbeterd. Daarnaast wordt het bindweefsel weer zacht en soepel wat meteen een effect heeft op onderliggende spierknopen. Het gebruik van cups geeft een dieper en effectiever resultaat dan massage met alleen de handen. Zeker bij een zeer hoge spierspanning wordt cupping als prettiger ervaren dan het diep met de handen of vingers masseren.

Welke klachten

Behalve bij vastzittende spieren, is cupping is ook toe te passen bij een groot aantal specifieke klachten, zoals: hoofdpijn of migraine, fibromyalgie, rug- en gewrichtspijn, slapeloosheid en stress, striae en littekenweefsel, ischias, verkoudheid en griep (geen koorts).

Geschiedenis

Cupping is een zeer oude, Oosterse techniek die haar oorsprong vindt in China. Daar werd cupping vooral toegepast bij slangen- of insectenbeten. Later werd de techniek ook gebruikt ter genezing van ziekten. Vanuit China verspreide cupping zich over de wereld, via Egypte en Griekenland werd het ook in Europa een erkende therapie. In Amerika en Europa werd de techniek veel gebruikt bij borstontsteking en problemen met borstvoeding, hieruit is de borstvoedingspomp ontstaan.

Door de sterke stimulatie van de doorbloeding van de huid, wordt de afvoer van afvalstoffen in de huid en de spieren verbetert

Contra-indicaties

Zoals bij alle massages, zijn voor cupping ook contra-indicaties van toepassing:

Wat kost een cuppingmassage?

Klik op de knop "Maak afspraak" om eenvoudig en snel een afspraak te plannen in de online agenda. Kies een dag en tijd die jou het beste uitkomt. Je ontvangt per mail een bevestiging van je afspraak. Vooraf betalen is niet nodig. Je betaalt (via een Tikkie of contant) na afloop van je massage.