banner massage Aalten

Sportmassage

Je bent een beetje sportief of sport heel fanatiek. Je traint wekelijks voor jezelf of hebt een marathon als doel. Wat je sportieve niveau ook is, als je regelmatig sport, is het goed om je lichaam goed te onderhouden. Een sportmassage is hiervoor bij uitstek geschikt.

De massage zorgt er voor dat de vermoeidheid door het (vele of intensieve) sporten uit je lichaam verdwijnt doordat de afvalstoffen worden afgevoerd. Je lichaam herstelt sneller en je voelt je weer ontspannen. Sportmassage kan helpen bij het herstel van een blessure.

Voorafgaand aan de massage bespreken we je medische en sportieve geschiedenis en of er eventuele klachten zijn. De massage wordt hier op afgestemd.

sportmassage heeft als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van zijn/haar sportbeoefening weg te nemen.

Belangrijk om te weten

Sportmassage mag nooit worden toegepast (de eerste dagen/weken) na een spierscheur, als je koorts hebt, bij een ontsteking of een wond van de huid. Als je spieren heel zwaar belast zijn, zoals bij het lopen van een marathon, is het beter om de sportmassage enkele dagen uit te stellen.

Effect van een Sportmassage

Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, terug te dringen. De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd.
De stofwisseling wordt hierdoor positief beinvloed. Hierdoor herstel je sneller en kun je weer sneller een prestatie leveren.
Sportmassage wordt ook gebruikt om spieren voor een sportprestatie te activeren, als onderdeel van de warming-up.
Een ander effect, bij vrijwel iedere vorm van massage, is psychische en lichamelijke ontspanning. Naast het ontspannen gevoel dat dit je geeft, zal ook dit effect je lichaam sneller laten herstellen.
Sportmassage is geen vervanging voor een medische behandeling, maar complementeert deze.

Wat kost een sportmassage?

Klik op de knop "Maak afspraak" om eenvoudig en snel een afspraak te plannen in de online agenda. Kies een dag en tijd die jou het beste uitkomt. Je ontvangt per mail een bevestiging van je afspraak. Vooraf betalen is niet nodig. Je betaalt (via een Tikkie of contant) na afloop van je massage.